Regulamin stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Tadeusza Kościuszkiw Krojczynie
1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną dla uczniów oraz pracowników Szkoły Podstawowej im. Tadeusza Kościuszki w Krojczynie oraz Publicznego Gimnazjum im. Jana Pawła II w Krojczynie.
2. Obiady wydawane są dla:
a. uczniów wnoszących opłaty indywidualne,
b. uczniów, których dożywianie dofinansowuje MGOPS,
c. dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.
3. Posiłki wydawane są w godzinach od 9.00 do 12.00
godzina: 9.00–9.10 – herbata kl. III
9.10- 9.20 – herbata kl. II
9.20- 9.40 - herbata kl. I i 0.
9.40 -9.50 – herbata kl. IV - VI + gimnazjum godzina: 10.20 – 10.30 – zupa dla klas 0 –III,
10.35 – 10.50 – zupa dla klas IV – VI
godzina: 11.30 – 11.45 – zupa dla uczniów gimnazjum.
4.Opłatę za obiady należy uiszczać z góry do końca miesiąca poprzedzającego miesiąc, w którym dziecko będzie się stołować. Opłaty należy dokonywać u intendentki. Brak terminowej płatności powoduje niemożność przygotowania obiadu.
5. Podczas wydawania obiadów zabrania się pobytu w pomieszczeniach stołówki osobom nie spożywającym posiłków, w tym również rodzicom uczniów.
6. Z posiłków można korzystać wyłącznie w stołówce (szkoła nie prowadzi sprzedaży na wynos).
7. W przypadku nieobecności ucznia w szkole do chwili dostarczenia informacji o niemożliwości korzystania z posiłku z przygotowanego posiłku może korzystać rodzeństwo ucznia lub inni chętni uczniowie.
8. W przypadku nie korzystania z obiadów z powodu nieobecności dziecka w szkole należy powiadomić intendenta. Jeżeli zgłoszenie nastąpi w pierwszym dniu nieobecności ucznia odpisy za posiłek dokonywane będą od trzeciego dnia nieobecności. Koszt niewykorzystanych posiłków odliczony będzie przy opłacie za następny miesiąc. Listy odpisów będą co miesiąc udostępniane u intendenta.
9. W przypadku planowanej nieobecności w szkole (wycieczki) należy zgłosić ten fakt przynajmniej dwa dzień wcześniej.
10. Z obiadów mogą korzystać uczniowie przebywający na zwolnieniu lekarskim, obiad wydawany jest wówczas rodzinie ucznia.
11.Rezygnację z obiadów należy zgłosić do intendenta najpóźniej do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc od, którego nastąpi rezygnacja.
12.Uczniowie korzystający ze stołówki zobowiązani są do pozostawiania kurtek w szatni, tornistrów przed stołówką.
13.Podczas pobytu w stołówce uczniowie zachowują się kulturalnie. Nadzór nad uczniami szkoły podstawowej sprawuje nauczyciel: świetlicy, dyżurny lub wychowawca zatrudniony w szkole podstawowe zgodnie z grafikiem dyżurów. Nadzór nad uczniami gimnazjum sprawuje nauczyciel zatrudniony w Publicznym Gimnazjum im. Jana Pawła II w Krojczynie wyznaczony przez dyrektora gimnazjum.
14.Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.
15. Podczas spożywania posiłku nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali lub prezentować innych niestosownych zachowań. 16. Po spożytym posiłku naczynia i sztućce należy odstawić do wyznaczonego okienka.
17.Wszyscy korzystający ze stołówki szkolnej powinni dbać o ład i porządek. 18. Należy przestrzegać poleceń wydawanych przez osoby dyżurujące. 19.W stołówce oraz na tablicy ogłoszeń wywieszony jest aktualny jadłospis dotyczący danego dnia oraz godziny spożywania posiłków.
20. Powyższy regulamin wchodzi w życie z dniem 26.10.2009 r.
Powyższy regulamin uzgodniono z Dyrektorem Publicznego Gimnazjum im. Jana Pawła II w Krojczynie.
Metryka
- opublikował: rootdata publikacji: 2011-11-03 10:13